Close
Type at least 1 character to search
Į viršų

Karjeros galimybės dizaino profesionalams – mentoriams

Lietuvos kultūros taryba įgyvendina nefinansinės paramos projektą „Dizaino sparnai“, skirtą mažinti COVID-19 pandemijos pasekmes kuriant ir diegiant skaitmeniniais, inovacijų ir žiedinės ekonomikos principais grįstus dizaino sprendimus. LKT iniciatyvą finansuoja Europos regioninės plėtros fondas pagal 2014–2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programą. Mentorystė yra esminė projekto „Dizaino sparnai“ dalis. LKT skelbia dizaino profesionalų – mentorių konkursą, siekiant padėti pradedantiesiems dizaineriams, kurie dirba su labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių poreikius atitinkančiais dizaino sprendimais.

Atranka vyksta dviem etapais, per kuriuos bus atrinkti 5 mentoriai ir sudarytas rezervinis sąrašas. Pirmajame etape kandidatai kviečiami teikti savo gyvenimo aprašymus ir darbų pavyzdžių rinkinius iki 2022 m. gegužės 11 d. Antrajame etape vyks motyvaciniai pokalbiai.

Detalų siūlomų galimybių, pozicijos reikalavimų ir numatomų veiklų aprašymą skaitykite >>>

Apie projektą „Dizaino sparnai“:

Tai nefinansinės paramos projektas, jungiantis talentus, žinias ir patirtį tam, kad gimtų pasaulyje konkurencingi skaitmeniniais, inovacijų ir žiedinės ekonomikos principais grįsti ateities dizaino produktai ir paslaugos.

Projekto veiklose dalyvauja mentoriai – patyrę dizaino profesionalai, pradedantieji dizaineriai ir labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės.

Pagrindinis siekis – pasitelkiant labiausiai pandeminiu laikotarpiu nukentėjusį kultūros ir kūrybinių industrijų sektorių, per skaitmeniniais, inovacijų ir žiedinės ekonomikos principais grįstus dizaino sprendimus didinti Lietuvos verslo kuriamą pridėtinę vertę, konkurencinį pranašumą ir socialinę atsakomybę.

Ši iniciatyva įgyvendinama kaip veiksmų programos priemonės Nr. 13.1.1-LVPA-V-308 „Paskatos dizaino kūrėjams: „Dizaino sparnai“ projektas „Paskatos pradedantiesiems dizaino kūrėjams kurti ir diegti naujus dizaino sprendimus“. Jis finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą. Atsakinga įgyvendinančioji institucija – Lietuvos verslo paramos agentūra, projekto pareiškėja – Lietuvos kultūros taryba. Projekto vertė – 788 551 Eur